Ruduo - daržo ir sodo gėrybių
konservavimo metas. Auginantiems burokėlius, galima pasidaryti tikrai
gardžią mišrainę. Paprastai didelius burokus paliekame rūsyje, o štai
smulkius, kurie per žiemą susitraukia ir galų gale juos tenka išmesti,,
geriau sunaudoti štai tokioms mišrainėms žiemai. Išbandę šį receptą,
kažin ar norėsite bandyti kitus. Tuo labiau, kad ir greitai ir paprastai
paruošiamas.
Priedams: stiklinė
vandens, 0,5 kg paprikų, 0,5 kg svogūnų, lauro lapų, pipirų, šiek tiek
aitriosios paprikos (tinka ir milteliai, jei neturite pačios
aitr.paprikos).
Marinatas: stiklinė aliejaus, stiklinė acto, stiklinė cukraus, šaukštas su kaupu druskos.
Darbo eiga:
Pirmiausia išsiverdama burokėlius. Išvirus, juos sutarkuojame burokine tarka.
Per tą laiką, kol verda burokėliai,
pasiruošiame priedus. Smulkiai supjaustome svogūnus, papriką, dar
smulkiau aitriąją papriką, į masę įdedame lauro lapelių, pipirų.
Užpilame stikline vandens ir verdame 20 min.
Po 20 minučių, gautą masę supilame į
tarkuotus virtus burokėlius. Gerai išmaišome. Tuomet pilame marinatą:
stiklinę aliejaus, stiklinę acto, stiklinę cukraus, šaukštą druskos.
Gerai išmaišome. Paragaujame. Jei trūksta druskos, galime pagal savo
skonį dar įdėti. Vėl viską dedame ant ugnies ir verdame 20 minučių.
Po 20 minučių visą masę krečiame į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukame.
Skanaus...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą